ΠΕΜΠΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 

                                                           «ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ e-ΘΕΜΙΣ» 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 7-7-2012

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν κατά το διήμερο της 29ης και 30ης Ιουνίου 2012 στην Κέρκυρα οι εργασίες του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου για το Δίκαιο της Πληροφορικής (5th International Conference on Information Law and Ethics 2012 – http://conferences.ionio.gr/icil2012/), το οποίο διοργανώθηκε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο  και τη Διεθνή Ένωση για ζητήματα Δεοντολογίας και Τεχνολογίας (INSEIT), και στο οποίο συμμετείχε επισήμως και η Ένωση μας.

Στο συνέδριο έλαβαν μέρος ως εισηγητές καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και από περισσότερες από 10 χώρες του εξωτερικού, όπως την Αμερική, την Ιαπωνία, την Κύπρο, τη Σουηδία, την Αγγλία, το Ιράν, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Ολλανδία, την Ιταλία, το Βέλγιο, κ.α., ενώ οι εργασίες του έλαβαν χώρα παράλληλα σε τρεις διαφορετικές αίθουσες του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ceremonial Amphitheater, Senate Hall, Church Hall). Καθόλη τη διάρκεια του Συνεδρίου τέθηκαν και συζητήθηκαν πολύ σημαντικά ζητήματα σχετικά με το Δίκαιο της Πληροφορικής, όπως το ζήτημα της πνευματικής ιδιοκτησίας και της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο, η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ζητήματα δεοντολογίας και φιλοσοφίας σχετικά με το διαδίκτυο, ζητήματα ιδιωτικότητας σε σχέδια με τα ΜΜΕ και τα social media, κ.α. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η έκδοση των πρακτικών του Συνεδρίου από τη Νομική Βιβλιοθήκη το επόμενο διάστημα.

Κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου έλαβε, όπως ήταν προγραμματισμένο, χώρα παρουσίαση της Ένωσης μας από τον Πρόεδρο της Δημήτριο Αναστασόπουλο και τον Αντιπρόεδρο της Αναστάσιο Σπηλίοπουλο. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τέθησαν υπόψη των αξιοτίμων κων συνέδρων και εισηγητών η ιστορία της Ένωσης μας, οι δραστηριότητες και οι παρεμβάσεις μας καθώς και στοιχεία για την ιστοσελίδα μας www.ethemis.gr. Εν συνεχεία ακολούθησε συζήτηση με τους παρισταμένους, οι οποίοι επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την Ένωση μας και τις δραστηριότητες της.

Κατά τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, στην ενότητα «Internet puzzles», έλαβε χώρα εισήγηση του Προέδρου της Ένωσης μας Δημήτριου Αναστασόπουλου με θέμα «The conformity to the provisions of the Constitution of the anonymity of the internet’».

       Για άλλη μια φορά οφείλονται δημόσια συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου για την άρτια διοργάνωση του και το πολύ υψηλό επίπεδο των εργασιών του, όπως και προσωπικά στην επικεφαλής της Επιτροπής καθηγήτρια κα Μαρία Μπότη, καθώς και ευχαριστίες εκ μέρους της Ένωσης μας για την τιμητική πρόσκληση και τη φιλοξενία.

 

        Ο Πρόεδρος                                                                                     Η Γραμματέας

Δημήτρης Αναστασόπουλος                                                            Αναστασία Αφράτη

 

 

 

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα