ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΄21 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας «Πάνθεον» η εκδήλωση για την Επανάσταση του ΄21 και τα προβλήματα της σύγχρονης παιδείας. Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μονή Γηρομερίου και το σωματείο «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος του 4ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς και Θεολόγος, που ανέπτυξε με τρόπο γλαφυρό και άμεσο το θέμα “«Το αθάνατο κρασί του ’21» και το σημερινό «παιδομάζωμα»”.
Ο ομιλητής στο πρώτο μέρος της ομιλίας του αναφέρθηκε στον ηρωισμό των αγωνιστών του 1821 και σε συγκεκριμένα περιστατικά καθώς και στους μεγάλους ήρωες της Επανάστασης όπως τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Νικηταρά, κάνοντας σύγκριση και με τα πρόσωπα που σήμερα κυβερνούν την πατρίδα μας. Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο κ. Νατσιός αναφέρθηκε σε πολλά προβληματικά σημεία των σχολικών βιβλίων, κυρίως αυτών της Νεοελληνικής Γλώσσας, που διδάσκονται στα Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας από το 2006. Τόνισε ότι έχουν εξοστρακιστεί από τα βιβλία τα έργα των μεγάλων μορφών της ελληνικής ιστορίας, λογοτεχνίας και ποίησης και τη θέση τους έχουν πάρει συνταγές μαγειρικής, μικρές αγγελίες και κείμενα ανούσια ή και προσβλητικά των χριστιανικών εορτών και των εθνικών αγώνων. Με συγκεκριμένα παραδείγματα από πολλά σχολικά εγχειρίδια παρουσίασε την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η παιδεία μας, που μέσω των σχολικών βιβλίων απομακρύνεται από τις αρχές της Πίστης και της Πατρίδας για να υπηρετήσει τους σχεδιασμούς της Νέας Τάξης.
Την εκδήλωση έκλεισε συγκινημένος ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Ντελής καλώντας τους παρευρισκόμενους να μην μένουν απαθείς αλλά να αναλάβουν δράση, ο καθένας από το μετερίζι του, ώστε να αποκρουστεί η προσπάθεια όσων στρέφονται εναντίον της Παράδοσης μας.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν κληρικοί της Μητροπόλεως Παραμυθίας, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Θεσπρωτίας και πολύς κόσμος.