ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

diapolitismikiEkdilosi
Στις 06 Σεπτεμβρίου 2013 υπό την μέριμνα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Κορυτσά, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σχολή Επιστήμων Αγωγής, Εργαστήριο Ιστορίας Νεότερης Ελλάδος και Νεοελληνικού Πολιτισμού, όπως και  του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ζωσιμαίας Σχολής  «Ζωσιμάδες» , διοργανώθηκε διαπολιτισμική εκδήλωση, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης με θέμα : «Οι Εθνικοί Ευεργέτες  Γεώργιος και Σίμωνας Σίνας από την Μοσχόπολη και Ιωάννη Μπάγκα από την Κορυτσά».  Η διαπολιτισμική αυτή εκδήλωση ήταν μοναδική στο είδος για την Κορυτσά.  Σ’ αυτή μίλησαν ο Φιλόλογος κ Νίκος Υφαντής θέμα « Η Κορυτσά άλλοτε και τώρα », ο καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ Απόστολος Παπαιωάννου θέμα « Η Μοσχόπολη κατά τον 17-18 αιώνα», και ο Φιλόλογος κ. Σπύρος Ευαγγέλου με θέμα « Οι ευεργέτες του Ελληνικού έθνους Γεώργιος  Σίνας, Σίμωνας Σίνας, και Ιωάννης Μπάγκας και η ζωή και το έργο τους».
Συντονιστής κ Νικόλαος Σουτόπουλος .
Τίμησαν την εκδήλωση   με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά ο κ Ιωάννης Πεδιώτης, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης για τα Ελληνικά Σχολεία Χιμάρας και Κορυτσάς, κ Γιώργος Χρονόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ παράρτημα Κορυτσάς κ Αρμπέν Ηλία, η διευθύντρια του Σχολείου «Όμηρος» κ Ελένη Τούλιου, κληρικοί, καθηγητές, δημοσιογράφοι, και πολλοί άλλοι καλεσμένοι από  την Κορυτσά και την Ελλάδα.  Χαιρέτισαν την εκδήλωση με τις επιστολές τους, ο Υφυπουργός  Εξωτερικών της Ελλάδος ο κ Γεροντόπουλος, αλλά και ο Υφυπουργός Παιδείας ο κ.  Κωσταντίνος  Γκιουλέκας. Παρακολούθησαν την εκδήλωση πολλά αλβανικά κανάλια.  
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, για ακόμη μια φορά, ειδικά,   τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος τον κ Ιωάννη Πεδιώτη  που συνεχίζει να διοργανώνει εκδηλώσεις που έχουν ως σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής μας  αλλά και μέσω των πρωταγωνιστών της ιστορίας μας να μας υπενθυμίσει και να μας μεταδώσει ηθικές αρχές , ιδανικά που στην εποχή μας, στην κοινότητα μας  τείνουν να εξαφανιστούν.
Φυσικά θα πρέπει να συγχαρούμε και τους διοργανωτές για την καλή προσπάθεια, το κόπο τους και την καλή διάθεση να προσφέρουν στην ανάδειξη της ιστορία μας, και όχι μόνο, γιατί μέσα από τα παραδείγματα των μεγάλων ευεργετών  του έθνους μπορούμε όλοι να εμπνευστούμε και να προσφέρουμε στις δύσκολες εποχές που περνάμε. Οι ευεργεσίες τους, το ήθος τους ο πολιτισμός τους, η μόρφωση τους, τα ιδανικά τους ας γίνουν παράδειγμα για όλους μας. Επίσης η πατρίδα να μην ξεχάσει όσα πρόσφεραν τα παιδιά της περιοχής μας οι οποίοι σε δύσκολες στιγμές έδωσαν τα πάντα για την πατρίδα τους και η  πατρίδα έχει την ηθική υποχρέωση να μας στήριξη εμάς, τους απογόνους τους, με όποιο τρόπο μπορεί. Σας παραθέτουμε τα βίντεο και τις φωτογραφίες από την εκδήλωση.  Θα θέλαμε να Ευχαριστήσουμε και πάλι  όσους συνετέλεσαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής.






Read more: http://www.foniortodoksonkoritsas.com/2013/09/ativitet-nderkulturor-per-bamiresit-e.html#ixzz2eQD4TGZy