ΕΚΔΡΟΜΗ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ-3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

KAPPADOKIA

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ-ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

 

ΦΡΥΓΙΑ – ΒΙΘΥΝΙΑ –ΓΑΛΑΤΙΑ – ΛΥΚΑΟΝΙΑ

ΛΥΔΙΑ – ΙΩΝΙΑ – ΑΙΟΛΙΑ

 

                                                   

                                   8ημέρες / 7 διανυκτερεύσεις

 

1η ημέρα   ΘΕΣ/ΝΙΚΗ  – ΜΠΟΛΟΥ  Αναχώρηση από την πόλη μας νωρίς το πρωί. Δια μέσου της Νέας Εγνατίας οδού και μετά από διαδοχικές στάσεις φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων. Μετά τον έλεγχο συνόρων και αφού διαπεράσουμε την Αν. Θράκη και την Κων/πολη περνάμε στην απέναντι Ασιατική πλευρά. Συνεχίζοντας δια μέσου Νικομήδειας φθάνουμε αργά το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Βιθυνίας την Κλαυδιούπολη (Μπόλου).  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ανάπαυση.

 

2η ημέρα  ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΠΡΟΚΟΠΙ   Πρωϊνό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε νωρίς το πρωί. Δια μέσου Άγκυρας, λίμνης Τάττα και αφού διαπεράσουμε τις περιοχές της Γαλατίας και Φρυγίας φθάνουμε στην Καππαδοκία. Άφιξη το μεσημέρι  στην ιερή μοναστική πολιτεία του Περιστρέμματος. Κατεβαίνοντας την ηφαιστειακή κοιλάδα και ακολουθώντας τον Μέλανθο ποταμό επισκεπτόμαστε τις ιερές μονές. Ακολουθεί ο Ι. Ν. του Αγ. Γρηγορίου  του Θεολόγου στην Καρβάλη. Ακολουθεί επίσκεψη στην υπόγεια πόλη της Μαλακοπής. Επίσκεψη στον ναό των Αγ. Θεοδώρων. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Προκόπι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

3η ημέρα  ΠΡΟΚΟΠΙ  Πρωϊνό στο ξενοδοχείο Ξεκινάμε το πρόγραμμα μας με επίσκεψη στην υπόσκαφη ιερή μοναστική πολιτεία του Κοράματος με τις μοναδικές βυζαντινές αγιογραφίες.  Επίσκεψη προσκύνημα στον τόπο που αγίασε ο Άγ. Ιωάννης ο Ρώσος.  Ακολουθεί η ελληνική Σινασσός με τον Ι. Ν. των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και τις μοναδικές κατοικίες με τις Ελληνικές επιγραφές. Ακολουθεί η ιερή πόλη της Καισαρείας, έδρα της επισκοπής του Αγ. Βασιλείου. Ελεύθερος χρόνος στην Κλειστή Αγορά της πόλης εντός των Βυζαντινών Τειχών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Προαιρετική παρακολούθηση χορευτικής τελετής του τάγματος των Δερβίσηδων. Ανάπαυση.

 

4η ημέρα  ΠΡΟΚΟΠΙ    Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αμέσως μετά δια μέσω Γιάχγιαλί όπου και θα ναυλώσουμε μίνι βαν εξ’ ιδίων θα επισκεφθούμε τα Φάρασα, τόπο γεννήσεως του Αγ. Αρσενίου και Γέροντος Παϊσίου. Περνώντας μέσα από τη βραχώδη κοιλάδα φθάνουμε στο μικρό χωριό όπου θα πραγματοποιήσουμε προσκυνηματικό περίπατο και θα βρεθούμε στον Ι.Ν. των Αγ. Βαραχησίου και Ιωνά.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.  

 

5η ημέρα  ΠΡΟΚΟΠΙ – ΙΕΡΑΠΟΛΙΣ (ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ)   Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση και αφήνοντας πίσω μας την Καππαδοκία εισερχόμαστε στην Λυκαονία και φθάνουμε στο Ικόνιο, τόπο διδασκαλίας του Απ. Παύλου. Σύντομη περιήγηση πόλης με σύντομη στάση έξω από  το Μαυσωλείο του Μεβλανά. Περνώντας πλησίον της πόλεως των Κολοσσών γνωστή πόλη από την προς Κολοσσαείς επιστολή του Απ. Παύλου και περιφερειακά από τις  Χώναις θυμόμαστε το θαύμα του Αρχαγγέλου. Άφιξη στην Ιεράπολη αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο

 

6η ημέρα  ΙΕΡΑΠΟΛΙΣ  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η σημερινή ημέρα είναι περισσότερο ξεκούραστη. Ξεκινάμε με την Ιεράπολη όπου θα ξεναγηθούμε στην αρχαία πόλη με τις μοναδικές ασβεστολιθικές φυσικές πισίνες, τα θερμά λουτρά, το αμφιθέατρο και το Μαρτύριο του Απ. Φιλλίπου. Αμέσως μετά θα μεταβούμε στην γειτονική Λαοδίκεια μία από τις επτά πόλεις της Αποκάλυψης. Προαιρετικό μεσημεριανό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τα θερμά φυσικά λουτρά. Δείπνο. Ανάπαυση.

 

7η ημέρα  ΙΕΡΑΠΟΛΙΣ –  ΑΪΒΑΛΙ  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Δια μέσου Τράλλεων, άφιξη και ξενάγηση στην αρχαία Έφεσσο, μία από τις σημαντικότερες πόλεις του αρχαίου κόσμου, από όπου πέρασε ο Απ. Παύλος. Το μεσημέρι άφιξη και ξενάγηση στην πόλη της Σμύρνης. Περίπατος στην παραλία καθώς και στα λιγοστά εναπομείναντα σπίτια των Ελλήνων. Ελεύθερος χρόνος. Αργά το  απόγευμα φθάνουμε  στο Αϊβαλί. τις ιστορικές Κυδωνίες, πατρίδα του Φ. Κόντογλου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο

 

8η ημέρα  ΑΪΒΑΛΙ –  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε τον ναό του Αγ. Γεωργίου Χιοπολίτου και του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου. Έπειτα θα περάσουμε στα γειτονικά Μοσχονήσια. Εκεί θα ξεναγηθούμε στο ναό των Αγ. Ταξιαρχών και θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε μια άλλη παλαιά πολιτεία των Ελλήνων, όπου οι οικίες τους υπάρχουν μέχρι σήμερα.. Άφιξη στην πόλη του Τσανάκαλε (Δαρδανέλια). Αφήνοντας πίσω μας το Αϊβαλί φθάνουμε στο Τσανάκαλε.  Με το φέρυ-μπόουτ περνάμε τα Στενά των Δαρδανελίων από την Ασία στην απέναντι Θρακική, Ευρωπαϊκή πλευρά. Διά μέσου Καλλιπόλεως και Κεσάνης φθάνουμε στα σύνορα. Άφιξη στην πόλη της Θεσσαλονίκης αργά το απόγευμα.

 

 

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013-05-30

Πληροφορίες: κ. Παπαδόπουλος Νικόλαος: 6937612252 και Κωστίδης Αβραάμ: 6944335728