Ἀφιερωματική ραδιοφωνική ἐκπομπή ἀπό τό Γενικό Προξενεῖο Γιοχάνεσμπουργκ γιά τήν Παγκόσμια Ἡμέρα Ἑλληνικῆς Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου)

Η καθιέρωση της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (ΦΕΚ 1384/τ.Β΄/24.4.2017) προβλέπει προγράμματα εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που καταρτίζει το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού σε συνεννόηση με το Υπουργείο παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  και σε συνεργασία με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές, τις ομογενειακές οργανώσεις, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία και Αρχιεπισκοπές που συνδράμουν στη λειτουργία σχολείων και τμημάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας με στόχο την ανάδειξη της γλώσσας μας. 
 
Για την ημέρα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, το Γενικό Προξενείο Γιοχάνεσμπουργκ έχει προγραμματίσει, εκτός άλλων, αφιερωματική  ραδιοφωνική εκπομπή στη   “Νέα Πανελλήνια Φωνή”  (Ραδιοφωνικός σταθμός Γιοχάνεσμπουργκ), την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018 (το πρωί 10.00-12.00).
 
Κατά την δίωρη αυτή εκπομπή θα υπάρξει σειρά ομιλιών προκειμένου να προβληθεί η ελληνική γλώσσα. Ειδικότερα, ο δρ. Γιώργος Βλάχος, Συντονιστής Εκπαίδευσης, θα μιλήσει για την καθιέρωση της παγκόσμιας ημέρας ελληνικής γλώσσας, τον εορτασμό που γίνεται για πρώτη φορά εφέτος και την προσφορά της ελληνικής γλώσσας, η δρ. Μαριλένα Γρίβα, Πολιτιστική Σύμβουλος θα κάνει μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της γλώσσας μας, ο Σεβασμιώτατος, Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, κ.κ. Δαμασκηνός θα αναλύσει τον ρόλο του Χριστιανισμού στην διαμόρφωση, αλλά και διάδοση της γλώσσας, η κα Σούλα Κρυσταλλίδου, εκπαιδευτικός και πρώην διευθύντρια του σχολείου ΣΑΧΕΤΙ θα παρουσιάσει τον πλούτο και την αξία της γλώσσας μας. Η εκπομπή αυτή θα εγκαινιάσει τον εορτασμό της ημέρας και στόχο της αποτελεί να χρησιμεύσει ως έναυσμα για την συνειδητοποίηση του πλούτου και του κύρους της ελληνικής γλώσσας, αλλά και την τόνωση της χρήσης και της διάδοσής της.
 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε  τη ραδιοφωνική εκπομπή ζωντανά στο παρακάτω link