Αγροτική Ανάπτυξη

Η σελίδα της Ενωμένης Ρωμηοσύνης για την Αγροτική Ανάπτυξη.

Επιλέξτε ανάμεσα στις δύο κατηγορίες ή δείτε όλες τις αναρτήσεις του τομέα στα δύο πλαίσια που ακολουθούν.

Αγροτική Οικονομία

Οικιακή Οικονομία

Ομιλία για Γεωργικά Θέματα στις 4/11/18

Ομιλία για Γεωργικά Θέματα στις 4/11/18

Το πρωί της Κυριακής 4 Νοεμβρίου,στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίων Μυροφόρων Αμισιανών, (μετά την Θεία Λειτουργία) στις 11.00 ώρα Θα πραγματοποιηθεί ομιλία – συζήτηση, από τον υπεύθυνο του τομέα αγροτικής ανάπτυξης και οικιακής οικονομίας κο Χρήστο Σαπρανίδη

Τα εντυπωσιακά οφέλη των βοτάνων

Τα εντυπωσιακά οφέλη των βοτάνων

Η χρήση των βοτάνων δεν περιορίζεται μόνο σε καλλωπιστικούς σκοπούς ή αποκλειστικά στη μαγειρική, αλλά τα πλούσια οφέλη που παρέχουν τα βότανα, χρησιμοποιούνται  και στην παρασκευή φαρμάκων.

AgriBusiness Forum, Σέρρες 1-3 Νοεμβρίου 2018

AgriBusiness Forum, Σέρρες 1-3 Νοεμβρίου 2018

Το AgriBusiness Forum, το πρωτοποριακό συνέδριο για την αγροτεχνολογία και την κυκλική οικονομία, αποτελεί την ετήσια συνάντηση των ηγετών της αγροτικής βιομηχανίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την καινοτομία στην παραγωγή, μεταποίηση και διακίνηση αγροτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η χοιροτροφία στην Ελλάδα

Η χοιροτροφία στην Ελλάδα

Η εκτροφή του χοίρου αποτελεί από την αρχαιότητα έναν από τους ζωτικούς τομείς της κτηνοτροφικής παραγωγής στην Ελλάδα.

Πρόσκληση συμμετοχής στην 1η Πανελλήνια Κλαδική Έκθεση Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών και Προϊόντων αυτών

Πρόσκληση συμμετοχής στην 1η Πανελλήνια Κλαδική Έκθεση Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών και Προϊόντων αυτών

Το Επιμελητήριο Κοζάνης (ΕΒΕ) σας προσκαλεί να συμμετέχετε με δικό σας χώρο στην «1η Πανελλήνια Κλαδική Έκθεση Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών και Προϊόντων αυτών».

Δρέποντας τήν ποικιλότητα τῶν κηπευτικῶν

Δρέποντας τήν ποικιλότητα τῶν κηπευτικῶν

Στίς μεσογειακές χῶρες ἡ κατανάλωση κηπευτικῶν ἀποτελεῖ κύριο τμῆμα τῆς κουζίνας καί τῆς παράδοσης. Μέ τόν ἐρχομό τοῦ καλοκαιριοῦ ἡ κατανάλωση τῶν κηπευτικῶν αὐξάνεται ἐνισχυμένη ἀπό τήν ποικιλία τῶν εἰδῶν, τή διαθεσιμότητα καί τίς χαμηλές τιμές.

Κουρκουμᾶς: Τά νέα δεδομένα καί ἡ χρησιμότητά του στόν ἀνθρώπινο ὀργανισμό

Κουρκουμᾶς: Τά νέα δεδομένα καί ἡ χρησιμότητά του στόν ἀνθρώπινο ὀργανισμό

Ὁ κουρκουμᾶς εἶναι ἕνα καπνιστό καρύκευμα πού χρησιμοποιεῖται εὐρέως σέ συνταγές μαγειρικῆς. Προέρχεται ἀπό τό ρίζωμα τοῦ φυτοῦ curcuma longa. H ἀκατέργαστη μορφή τῆς ρίζας θυμίζει πολύ τήν πιπερόριζα (τζίντζερ).

Ἡ ἁλιεία καί ἡ μεταποίηση ψαριῶν στήν Ἑλλάδα ἀπό τήν ἀρχαιότητα ἕως σήμερα

Ἡ ἁλιεία καί ἡ μεταποίηση ψαριῶν στήν Ἑλλάδα ἀπό τήν ἀρχαιότητα ἕως σήμερα

Κοιτώντας ἑπομένως τό παρελθόν καί χρησιμοποιώντας το ὡς παράδειγμα ἀλλά καί ὁδηγό γιά τό μέλλον εἶναι πλέον ἀπαραίτητο νά στραφοῦμε σέ ἤπιες ἁλιευτικές δραστηριότητες, τουλάχιστον σέ ὅλη τήν παράκτια ζώνη μειώνοντας τήν ἁλιευτική προσπάθεια καί τήν πίεση στά ἁλιευτικά ἀποθέματα.

Ἐστραγκόν. Τό βότανο μέ τήν ἰδιαίτερη γεύση καί τό ξεχωριστό ἄρωμα

Ἐστραγκόν. Τό βότανο μέ τήν ἰδιαίτερη γεύση καί τό ξεχωριστό ἄρωμα

Τό βότανο ἔχει χρησιμοποιηθεῖ ἀπό πολλούς πολιτισμούς, ἐδῶ καί χιλιάδες χρόνια, ὡς φυσική θεραπεία γιά πολλές ἀσθένειες. Ἐπιπλέον, ἀποτελεῖ ἕνα θαυμάσιο συμπλήρωμα σέ ὁποιαδήποτε δίαιτα, καθώς εἶναι πλούσιο σέ βιταμίνες, κάλιο καί πληθώρα θρεπτικῶν συστατικῶν, πού ἔχει ἀποδειχθεῖ ὅτι παρέχουν ὀφέλη στήν ὑγεία.

Ὁ Βούβαλος τῆς Μακεδονίας

Ὁ Βούβαλος τῆς Μακεδονίας

Οἱ δυνατότητες καὶ οἱ προοπτικὲς ποῦ ἀνοίγονται γιὰ τὴν κτηνοτροφία τῆς πατρίδος μας. Ἡ ἰδιωτικὴ πρωτοβουλία, ἤτοι τὰ μέλη τοῦ συνεταιρισμοῦ βουβαλοτρόφων Ἑλλάδας, στὴν πρώτη γραμμὴ τῆς παραγωγῆς καὶ ἀνάπτυξης.

Νομικό πλαίσιο ἔνταξης νέων ποικιλιῶν ἀμπέλου στόν Ἑλληνικό Ἀμπελῶνα. Ὁμάδες – Ὀργανώσεις παραγωγῶν

Νομικό πλαίσιο ἔνταξης νέων ποικιλιῶν ἀμπέλου στόν Ἑλληνικό Ἀμπελῶνα. Ὁμάδες – Ὀργανώσεις παραγωγῶν

Ἐπιτραπέζιες ποικιλίες Ἀμπέλου μποροῦν νά εἰσαχθοῦν, νά πολλαπλασιαστοῦν καί νά ἐγκατασταθοῦν (σέ ὅλη τήν Ἐπικράτεια) ἐάν εἶναι ἐγγεγραμμένες στόν Ἐθνικό μας Κατάλογο ἤ σέ Κατάλογο Κράτους Μέλους.

Γαϊδουράγκαθο! Βότανο γιά ἀποτοξίνωση μέ ἐξαιρετικές ἰδιότητες στήν ὑγεία

Γαϊδουράγκαθο! Βότανο γιά ἀποτοξίνωση μέ ἐξαιρετικές ἰδιότητες στήν ὑγεία

Τό γαϊδουράγκαθο δέν εἶναι ἰδιαίτερα γνωστό στίς ἡμέρες μας, ὅμως οἱ εὐεργετικές ἰδιότητες πού παρέχει στήν ὑγεία τό κατατάσσουν σέ ἐξαιρετικό βότανο. Αὐτό τό ἤξεραν καλά πρίν ἀρκετούς αἰῶνες …

Ὑπόμνημα ἐν ὄψει τοῦ συνεδρίου γιἀ τήν παραγωγική ἀνασυγκρότηση τῆς Ἀνατολικῆς Ἀττικῆς

Ὑπόμνημα ἐν ὄψει τοῦ συνεδρίου γιἀ τήν παραγωγική ἀνασυγκρότηση τῆς Ἀνατολικῆς Ἀττικῆς

Οἱ προτάσεις τοῦ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Παράρτημα Ἀνατολικῆς Στερεᾶς ἐν ὄψει τοῦ Ἀναπτυξιακοῦ συνεδρίου γιά τήν παραγωγική ἀνασυγκρότηση τῆς Ἀνατολικῆς Ἀττικῆς.

Κρόκος Κοζάνης ἤ σαφράν: Τό ὑπερπολύτιμο μπαχαρικό μέ τίς ἀνεκτίμητες ἰδιότητες

Κρόκος Κοζάνης ἤ σαφράν: Τό ὑπερπολύτιμο μπαχαρικό μέ τίς ἀνεκτίμητες ἰδιότητες

Τό χρυσάφι τῆς ἑλληνικῆς γῆς, ὅπως συχνά ἀποκαλεῖται, ἔχει τήν ἰδιαιτερότητα νά μήν ἀναπαράγεται ὅπως τά ὑπόλοιπα εἴδη, καθώς δέν ἔχει σπόρους. Συγκαταλέγεται στά πολυτιμότερα μπαχαρικά τῶν ἀρχαίων πολιτισμῶν, ἀλλά καί τῶν συγχρόνων.

Ἐνημερωτική ἡμερίδα γιά τά ἐπιτραπέζια σταφύλια Crimson (seedless), Κιλκίς 23-3-2018

Ἐνημερωτική ἡμερίδα γιά τά ἐπιτραπέζια σταφύλια Crimson (seedless), Κιλκίς 23-3-2018

Ἡ Διεύθυνση Ἀγροτικῆς Οἰκονομίας καί Κτηνιατρικῆς τῆς Περιφερειακῆς Ἑνότητας Κιλκίς καί ἡ Ἀγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κεντρικῆς Μακεδονίας σέ συνεργασία μέ τόν Δῆμο Κιλκίς καί τό Κέντρο Εὐρωπαϊκῆς Πληροφόρησης Κεντρικῆς Μακεδονίας σᾶς προσκαλοῦν στήν ἡμερίδα.

Τράπεζα Γενετικοῦ Ὑλικοῦ: Διατήρηση καί ἀξιοποίηση τῆς γενετικῆς ποικιλότητας

Τράπεζα Γενετικοῦ Ὑλικοῦ: Διατήρηση καί ἀξιοποίηση τῆς γενετικῆς ποικιλότητας

Δρ Φωτεινή Μυλωνᾶ, Ἀναπληρώτρια Ἐρευνήτρια,
Ὑπεύθυνη Τράπεζας Γενετικοῦ Ὑλικοῦ,
Ἰνστιτοῦτο Γενετικῆς Βελτίωσης καί Φυτογενετικῶν Πόρων

Η χλωρίδα του Κιλκίς στο 15ο συνέδριο της ελληνικής βοτανικής εταιρίας στα Χανιά

Η χλωρίδα του Κιλκίς στο 15ο συνέδριο της ελληνικής βοτανικής εταιρίας στα Χανιά

Στο 15ο συνέδριο παρουσιάστηκαν δώδεκα σπάνια και ενδημικά είδη της ελληνικής χλωρίδας που αναπτύσσονται σε τοποθεσίες της Π.Ε Κιλκίς.

Ἐξελίξεις καί τάσεις στή βιομηχανία τῶν θερμοκηπίων

Ἐξελίξεις καί τάσεις στή βιομηχανία τῶν θερμοκηπίων

Τά προϊόντα ποιότητας δέν ἀναπτύσσονται ἀπό μόνα τους. Ἀπαιτοῦν μία συγκεκριμένη προσέγγιση πού μάχεται συνεχῶς νά πετύχει τή σωστή ἰσορροπία ἀνάμεσα στό περιβάλλον, τούς ἀνθρώπους καί τήν τιμή (ἀειφορία).

Σκέψεις καί προβληματισμοί γιά τήν πολυσυζητημένη σόγια

Σκέψεις καί προβληματισμοί γιά τήν πολυσυζητημένη σόγια

Καταναλώνετε σόγια μὲ μέτρο καὶ ὄχι σὰν ἀντικατάστατό του κρέατος. Προτιμᾶτε νὰ καταναλώνετε ζυμωμένα προϊόντα σόγιας καὶ πάλι ὄχι σὲ μεγάλες ποσότητες. Μὴν ἀγοράζετε ὁποιοδήποτε προϊὸν σόγιας ποὺ δὲν ξεκαθαρίζει ὅτι εἶναι μὴ γενετικὰ τροποποιημένο.

Ἄν ἀξίζει νά τό κάνεις, ἀξίζει νά τό κάνεις φτωχικά ἀρχικά

Ἄν ἀξίζει νά τό κάνεις, ἀξίζει νά τό κάνεις φτωχικά ἀρχικά

Εἶναι ἡ μέθοδος τοῦ J. Salatin ἡ ἐλπιδοφόρος μαντατοφόρος περιστερά τῆς ‘’μετακατακλυσμιαίας’’ γεωργοκτηνοτροφίας;

Παρουσίαση δράσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Πολωνία

Παρουσίαση δράσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Πολωνία

ΔΙΚΤΥΟ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»: Στην Πολωνία σε πανευρωπαϊκή συνάντηση θα παρουσιαστούν οι δράσεις του Προγράμματος που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την Αναπτυξιακή Εκπαίδευση Αγροτικών περιοχών της Ευρώπης.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σύκο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σύκο

Δεν υπάρχει τίποτα σαν τη μοναδική γεύση και την υφή ενός φρέσκου σύκου. Είναι πληθωρικό, συνδυάζει την γλυκιά γεύση με την ιδιαίτερη υφή της κόκκινης σάρκας του, την ομαλότητα του δέρματός του και την τραγανή υφή των σπόρων του.

Τομάτα

Τομάτα

Η τομάτα πιθανότατα κατάγεται από τη Ν. Αμερική ή το Μεξικό. Στην Ελλάδα είχε εισαχθεί το 1818, όπως αναφέρει ο Γενάδιος και η καλλιέργειά της έχει καταλάβει δεσπόζουσα θέση μεταξύ των λαχανικών.

Το ελαιόλαδο συνάντησε το Λονδίνο

Το ελαιόλαδο συνάντησε το Λονδίνο

Το καλό, παρθένο ελαιόλαδο πρόκειται να ταξιδέψει ως την αγγλική πρωτεύουσα και να βραβευτεί στους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο θα έχει την τιμητική του στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2017.

Αυτοφυής στο Κιλκίς ο πρόγονος των σημερινών σιτηρών, πώς συνδέεται με τον μύθο της Ζέας

Αυτοφυής στο Κιλκίς ο πρόγονος των σημερινών σιτηρών, πώς συνδέεται με τον μύθο της Ζέας

Το 2015 σε μια εξόρμηση σε περιοχή της Παιονίας για την καταγραφή της χλωρίδας της ,συνάντησα ένα φυτό που έμοιαζε πολύ με τα σημερινά σιτηρά.

Ενημερωτική ημερίδα για την καλλιέργεια της καρυδιάς, της αμυγδαλιάς και της μηλιάς στις Σέρρες

Ενημερωτική ημερίδα για την καλλιέργεια της καρυδιάς, της αμυγδαλιάς και της μηλιάς στις Σέρρες

Συνδιοργανώνουν το παράρτημα Ανατ. Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και το Επιμελητήριο Σερρών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Σερρών.

Αποτελέσματα ημερίδας για τις αυτόχθονες φυλές βοοειδών και αιγοπροβάτων

Αποτελέσματα ημερίδας για τις αυτόχθονες φυλές βοοειδών και αιγοπροβάτων

Ημερίδα στα Γρεβενά με θέμα: «Διατήρηση, ανάδειξη και εμπορική αξιοποίηση των αυτόχθονων φυλών βοοειδών και αιγοπροβάτων της Δυτικής Μακεδονίας – Η σημασία τους για την τοπική και την εθνική οικονομία»

Εκδήλωση στα Ιωάννινα: Παραδοσιακός Λαχανόκηπος και Οικιακή Οικονομία (Βίντεο)

Εκδήλωση στα Ιωάννινα: Παραδοσιακός Λαχανόκηπος και Οικιακή Οικονομία (Βίντεο)

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 ο τομέας αγροτικής ανάπτυξης της Ενωμένης Ρωμηοσύνης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων διοργάνωσε εκδήλωση στα Ιωάννινα με θέμα «Παραδοσιακός Λαχανόκηπος και Οικιακή Οικονομία».

Ενημερώσεις σε θέματα Οικιακής και Αγροτικής Οικονομίας

Ενημερώσεις σε θέματα Οικιακής και Αγροτικής Οικονομίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ – ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ – ΔΡΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ